Pentru a alege corect un aparat de aer conditionat mai intai trebuie sa cunoastem tipurile existente din gama rezidentiala :

- split de perete : acesta este aparatul clasic care se regaseste in majoritatea locuintelor si este format dintr-o unitate interioara si o unitate exterioara,

- multi split : reprezinta un sistem format din mai multe unitati interioare care sunt conectate la o singura unitate exterioara. De regula pot fi intre 2 si 5 unitati interioare pentru o singura unitate exterioara,

- mobil : este acel aparat care este format dintr-o singura unitate interioara si mobila, care poate fi mutat usor dintr-o camera in cealalta si nu necesita instalare in cele mai multe cazuri. Pentru a functiona are nevoie de alimentare cu energie electrica si de un tub de evacuare a aerului in exterior.

Aparatele de aer conditionat sunt de capacitati multiple pentru suprafete si conditii diferite.

De regula producatorii recomanda urmatoarele:

Aparate de 9000 BTU pentru suprafetele intre 15 si 25 mp

Aparate de 12000 BTU pentru suprafetele intre 26 si 35 mp

Aparate de 18000 BTU pentru suprafete intre 36 si 45 mp

Aparate de 24000 BTU pentru suprafete intre 46 si 55 mp

Ideal este ca fiecare incapere sa fie climatizata individual dar sunt cazuri unde se poate folosi un aparat de putere mai mare pentru mai multe incaperi, in funtie de pozitionarea acestuia, obstacole intalnite etc.

Pentru a fi siguri ca alegeti cea mai buna varianta ne puteti contacta pe e-mail la office@aerconditionatinstal.ro cu poze schite ale spatiului / spatiilor pentru care doriti climatizare sau puteti programa o vizionare la fata locului. Va stam la dispozitie si telefonic pentru mai multe informatii.